Aangesloten bij:

NVRG  nvpa simpeler

RBCZeft

Scag

 

Mijn visie

Therapie Praktijk OpStap wil niet uw problemen proberen op te lossen, maar u helpen om zelf stappen te nemen om verder te komen. Op die manier kunt u problemen in de toekomst zelf aanpakken. Iedereen die een groot probleem ervaart, denkt soms er zelf niet meer uit te kunnen komen. De relatie loopt niet meer, de opvoeding glipt tussen de vingers door, u verliest de controle op uw werk, etc. U hebt het gevoel dat u vast komt te zitten en ziet geen mogelijkheden meer om eruit te komen, sterker nog, vaak denkt u dat er geen oplossing mogelijk is. Immers, als u wel een oplossing zag, was er geen probleem.

Inzicht krijgen

In veel gevallen is de eerste grote stap in therapie inzicht. Inzicht is een diepere laag. Het gaat dan niet meer om WAT er gedaan wordt maar WAAROM je wat doet of WAAROM de ander zo zou kunnen doen.Zodra u begrijpt waarom u zelf de dingen doet zoals u ze doet en u inziet waarom de ander reageert zoals hij/zij reageert, kunt u gaan nadenken over wat u in deze situatie zou kunnen helpen. 

Nieuw gedrag of denkpatronen aanleren

Zodra het inzicht er is, komt de uitdaging om het anders te gaan doen. Daarbij is het belangrijk niet maar wat trucjes van de therapeut te leren, maar echt te gaan zoeken naar wat bij u past. Dat kan soms even zoeken zijn; als het immers zo simpel zou zijn, had u niet voor hulp aangeklopt. Aansluiten bij uw eigen stijl of karakter is altijd verreweg het meest effectief. Daarna gaat u oefenen met ontsnappen uit oude patronen en groeien in een nieuwe houding of nieuw gedrag.