Aangesloten bij:

NVRG  nvpa simpeler

RBCZeft

Scag

 

Veel gestelde vragen

Stel ik heb een klacht, wat kan ik dan doen?

Natuurlijk is het heel vervelend als het niet loopt zoals werd gehoopt. In eerste instantie is het de bedoeling om de klacht aan te geven, dit mag mondeling maar ook via de mail of op schrift indien u dit fijner vindt. Dan kunnen we daarna samen kijken of de klacht op te lossen is.  Ik zal proberen altijd binnen 2 weken op uw klacht reageren, en proberen dit daarna binnen enkele weken daarna met u op te lossen.

Indien het niet lukt om er samen uit te komen, kunt u een klacht indienen bij de tuchtcommissie TCZ ( ww.tcz.nu , Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. telefoon: 06-83567492) Deze organisatie kijkt naar de klacht en zal deze een onafhankelijke bindende uitspraak doen. 

 

Hoe wordt de kwaliteit op niveau gehouden?

Als therapeut hou ik mijn deskundigheid op niveau door het lezen van vakliteratuur, intervisie en bijscholingen. Intervisie houdt in dat er met collega-therapeuten over casussen wordt gesproken. Daarnaast stellen de beroepsverenigingen eisen om ervoor te zorgen dat er kwalitatief goede zorg wordt verleend.

Is Therapiepraktijk OpStap een christelijke hulpverlener?

Ik ben christen en de bijbel is voor mij leidend in mijn leven. In de gesprekken komt dit soms in het geheel niet aan bod, soms kan ik ernaar verwijzen. Het hangt af van zowel de persoon als de problematiek of geloof in de therapie een rol speelt en zo ja, hoe diep dit dan gaat. In de praktijk melden zowel christenen als niet-christenen zich aan. In alle gevallen vind ik het belangrijk om als therapeut niet te oordelen en oordeelvrij te blijven ongeacht iemands persoonlijke visie en levenswijze. 

Hoe zit het met de vergoedingen van de therapie

Dit is afhankelijk van hoe u verzekerd bent. Het beste kunt u contact opnemen met uw verzekeraar. Het is handig om dan mijn persoonlijke AGB code, en mijn AGBcode praktijk te noemen. De codes staan ook op mijn nota’s. U betaalt zelf de nota en stuurt deze daarna op naar uw verzekeraar.
Lees meer over dit onderwerp op mijn pagina over tarieven en vergoedingen.

Hoe zit het met coaching?

Ik verzorg zelf geen coaching. Als u hieraan behoefte hebt, kan ik u daarheen doorverwijzen.

Op de site wordt mijn probleem niet genoemd, wat nu?

Het is niet mogelijk om alle problemen te noemen en te omschrijven. U kunt altijd hierover mailen of bellen. Mocht ik tijdens de therapie ontdekken dat uw probleem beter elders behandeld kan worden, dan zal ik u doorverwijzen.

Kan ik ook buiten kantooruren bij u terecht?

Jazeker! Therapiepraktijk Op Stap is 5 dagen in de week ook 's avonds beschikbaar. Informeert u van te voren naar een voor u geschikte avond?
Deze kan inmiddels vol zijn.

Is online therapie ook mogelijk?

Online therapie is mogelijk via Skype.