Aangesloten bij:

NVRG  nvpa simpeler

RBCZeft

Scag

 

Systeemtherapie voor gezinnen

Om te kijken of gezinstherapie voor uw situatie van toepassing is en nuttig kan zijn kunt u altijd contact opnemen voor een vrijblijvend gesprek met gezinstherapeut Jaquelina (Jaqueline )Zandbergen.

Gezinstherapie gaat ervan uit dat een persoon nooit op zichzelf staat, maar deel uitmaakt van een geheel. Veel problemen staan niet op zichzelf, en treffen vaak ook niet alleen u. Dat geldt ook voor de oplossingen: vaak hoeft u niet alles zelf te doen en heeft u in uw omgeving meer mogelijkheden om steun en kracht te krijgen dan waar u zich bewust van bent. Therapiepraktijk Opstap gelooft niet in het zwarte schaap, of in een gezinslid met problemen. Het is vaak een wisselwerking waar het gezin zich niet van bewust is. Door bewustwording wordt er vaak anders met elkaar omgegaan en lost het probleem zich op, of leert het gezin er mee om te gaan.

Het kan zijn dat u met twee of meer personen in therapie gaat, of dat het u alleen betreft. Het kan ook dat een ander of anderen (gezinsleden, andere familie of andere derden) één of meerdere keren worden uitgenodigd. Als anderen niet kunnen meekomen, volgen we andere werkvormen die nuttig of effectief zijn. Gezinstherapie is het beste met het hele gezin maar kan, indien gezinsleden niet kunnen of willen meekomen, individueel behandeld worden.